Túró és tészta avagy A színes színesebb
sponsored links
Az elmúlt idõszakban ölég sokat húsoztam, táplálékügyileg, úgy hogy már tegnap kitaláltam, hogy ma összehordok minden zöldséget és hajrá!
Röviden ennyi a történet mára, lehetne hosszabb....
SZÍNES-ZÖLDSÉGES TÉSZTA, TÚRÓVAL
Hozzávalók:
25 dkg színes tészta (pl. orsó)
1 db saláta cukkini (20-25 dkg)
10 dkg sárgarépa (1 kisebb szál)
15 dkg zsenge zöldborsó
3 ger. fokhagyma
25 dkg túró
fehérbor vagy víz
kakukkfû
petrezselyem zöldje
só
vaj, olívaolaj
A tésztát kifõzzük.
Közben borsót is megfõzzük.
A cukkinit és a sárgarépát apró kockákra daraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén, kissé lepirítjuk, kakukkfûvel ízesítjük és kevéske víz vagy bor hozzáadásával megpároljuk.
(Több helyen találkozni azzal, hogy a tészta fõzõ vizével engedjük fel a ragukat; ez egy jó dolog, DE! nagyon vigyázni kell a víz sósságával, mert a raguhoz rakva, forralva sósulhat, ezt vegyük figyelembe, és ilyen esetekben, a ragut csak szükség szerint a végén sózzuk!)
A megfõtt borsót a raguhoz borítjuk, és hozzá adjuk a fokhagymát is, szintén apróra vágva, és még egyet forralunk rajta.