Túró és pulyka avagy Jól kezdõdött, jó vége lett
sponsored links
Mai, ünnepi, fincsi ?
KAPROS-TÚRÓS PULYKAMELL,
BACON-BA BORÍTVA, ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
50 dkg túró
4 ger. fokhagyma
30 dkg szeletelt Bacon (kb.)
kapor
bors, só
rizs, sárgarépa, cukkini, zöldborsó
A túrót egy villa segítségével összetörjük, zúzott fokhagymával, kaporral, és kevéske sóval alaposan összekeverjük. (Ha ?túl száraz?, rögös, túrót használnánk, tejföllel lazíthatjuk, de csak finoman, óvatosan!!!)
A pulyamellet felszeleteljük, feldaraboljuk, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kapros túrót ráhalmozzuk a hússzeletkékre, a tetejükre ráfejtetjük a szeletelt Bacon-t, majd ügyesen, biztos kézzel, aláhajtogatjuk a széleit, és kikent tepsibe pakoljuk õket. (Ennél a mûveletnél, fontos az, hogy jó állagú túróval dolgozzunk; és ne ?játszunk" sokat a Bacon-al.)
Elõmelegített sütõben, 180 fokon, 25-30 perc alatt szépen megsütjük.
Kedvünkre való zöldséges rizzsel találjuk, vagy amivel jól esik.
(A Bacon szeletek, minõsége, mérete, illetve vastagságágától függõen elõfordulhat, hogy picivel több kell.)