Túró rudi torta
sponsored links
Nem csak a piros pöttyös az igazi, hanem egy jól elkészített túró rudi torta is isteni! Nekem az egyik kedvenc tortám, amit sose lehet megunni. Az egyik legjobb barátnõmtõl tanultam a receptjét, aminek nagy sikere van kicsiknél és nagyoknál egyaránt, hiszen ki ne szeretné a túró rudi ízét.
Hozzávalók:
A brownie alaphoz:
13 dkg étcsoki
13 dkg vaj
8 dkg cukor
2 tojás
7 dkg rizsliszt
A túrós részhez:
1 kg túró
4 dl tejszín
10dkg cukor
1 citrom reszelt héja
? citrom leve
2 csomag zselatinfix
A csokoládé mázhoz:
140 g étcsokoládé
100 g vaj
2 ek. tej
2 ek.
Elkészítés:
Elõmelegítjük a sütõt 180 fokra és elõkészítünk egy 26 cm átmérõjû tortaformát, amit érdemes kivajazni és megszórni egy kis rizsliszttel.
A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és összekeverjük, majd beleöntjük a tejszínben felolvasztott zselatinfixet és elkeverjük. (Fontos, hogy a tejszínben ne forraljuk fel a zselatinfixet!)
A kapcsos tortaformában lévõ brownie alapra ráöntjük túrókrémet és elegyengetjük, majd elkészítjük a csokoládémázt.
Vízgõz felett felolvasztjuk az étcsokit, a margarint és simára keverjük a tejjel. Várunk, amíg annyira lehûl, hogy még folyékony, de már nem forró és rákenhetjük a torta tetejére. A mázt körben rácsorgatjuk a tortára, majd egy kenõlapát segítségével elsimítjuk a tetején.
Hidegen tálalva fogyasztjuk és tetejét alkalomhoz illõen dekorálhatjuk cukorgyöngyökkel vagy marcipán figurákkal.
Jó étvágyat!