Túró rudi torta
sponsored links
Vendégség vittem :D ...... Igaz egy kicsit felturbóztam
Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt , 8 dkg cukor , 1/2 csomag sütõpor , 1 dkg kakaó , 2 db tojás ,
20 dkg porcukor , 2 csomag vaníliás cukor , 1/2 citrom leve , 2 dl tejszín , 50 dkg túró , 1,5 dl tejföl , 10 g zselatin , 1 dl víz , reszelt citromhéj
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütõporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütõpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütõbõl kivéve helyezzük rácsra, majd hûtsük ki egészen.
A krémhez egy keverõtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tûzrõl, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hûtsük ki egészen. A kihûlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihûlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hûtõbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hûtõbõl, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval .
Jó étvágyat
Hozzávalók:
A tésztához:
8 dkg liszt , 8 dkg cukor , 1/2 csomag sütõpor , 1 dkg kakaó , 2 db tojás ,
A krémhez:
20 dkg porcukor , 2 csomag vaníliás cukor , 1/2 citrom leve , 2 dl tejszín , 50 dkg túró , 1,5 dl tejföl , 10 g zselatin , 1 dl víz , reszelt citromhéj
A tetejére:
olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Az egész tojásokat keverjük jó habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a kakaót is. A lisztet keverjük össze a sütõporral, majd szitáljuk hozzá a kakaós masszához. Ezután óvatosan keverjük össze, majd öntsük bele egy 26 cm-es kikent, kilisztezett tortaformába (a tortaformát sütõpapírral is kibélelhetjük).
Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 15 percig (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütõbõl kivéve helyezzük rácsra, majd hûtsük ki egészen.
A krémhez egy keverõtálba tegyük bele a túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd alaposan keverjük ki.
A vizet forraljuk fel, majd vegyük le a tûzrõl, és öntsük hozzá a zselatint. Ezután keverjük teljesen simára, majd hûtsük ki egészen. A kihûlt zselatint ezután öntsük hozzá a túrós masszához, majd keverjük alaposan össze.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós-zselatinos krémhez.
A teljesen kihûlt tésztát tegyük vissza a tortaformába, majd öntsük rá a túrós-habos krémet. Ezután tegyük be pár órára a hûtõbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Amikor a torta már teljesen megdermedt, vegyük ki a hûtõbõl, majd vonjuk be a tetejét olvasztott csokoládéval .
A tetejét K2 tortadíszítõ masszával díszítettem .
Jó étvágyat