Túró Rudi torta
sponsored links
Boldogszülinapottorta :)
Nagyon finom, könnyû, krémes túrókrém a csokis piskótán. A legnehezebb rész kivárni a másnapot, hogy végre meg lehessen kóstolni.
Túró Rudi torta
Hozzávalók / 8 adag:
A piskótához
2 db tojás
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
0.5 kk sütõpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
1 dl víz (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
A töltelékhez
1 ek zselatin (csapott)
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
1 db vanília (rúd)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 ek citromlé
2.5 dl habtejszín
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Piskóta készítése:
- Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk.
- A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
- A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
- A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.
Töltelék készítése:
- A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
- Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.
- A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
Összeállítás:
- A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
- Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
- A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.