Túró Rudi torta

2017-06-17

sponsored links


Boldogszülinapottorta :)
Nagyon finom, könnyû, krémes túrókrém a csokis piskótán. A legnehezebb rész kivárni a másnapot, hogy végre meg lehessen kóstolni.

Túró Rudi torta

Hozzávalók / 8 adag:
A piskótához
2 db tojás
6 dkg cukor
6 dkg finomliszt
0.5 kk sütõpor
1 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg cukor (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)
1 dl víz (a sziruphoz a kész piskóta tetejére)

A töltelékhez
1 ek zselatin (csapott)
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
1 dl tejföl
1 db vanília (rúd)
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 ek citromlé
2.5 dl habtejszín
3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
Piskóta készítése:
  1. Kivajazunk egy 24 cm átmérõjû kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütõpapírt teszünk.
  2. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  3. A lisztet, sütõport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  4. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihûtjük.

Töltelék készítése:
  1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  2. Félretesszük hûlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverõtálban.
  3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.

Összeállítás:
  1. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütõpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  2. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  3. A tortát 1 napig hûtõben tartjuk. Tálalás elõtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.





Folytats a blogon ... szederliget.blogspot.com/2017/06/turo...

sponsored links

Keres?s