Túró Rudi torta
sponsored links
Kislányom családi körben ünnepelt szülinapjára Túró Rudi tortát készítettem, hiszen a Cserpes trudi Izike elsõ számú kedvence.
Mielõtt nekiláttam, több receptet is elolvastam, aztán kialakult a saját elképzelésem.
Hozzávalók:
26 cm-es tortaformához
Alap:
10 dkg vaj
2 csomag csokis keksz (nálam Gyõri édes duplajó)
Túróréteg: 2 réteghez
2x 37,5 dkg túró
2x 2 dl tejszín
2x 4 dkg darált barnacukor
2x fél citrom reszelt héja és leve
2x 5 g zselatin (3-3 csapott teáskanál)
2x 1 dl víz
Csokiréteg: 2 réteghez
2x 10 dkg 75 %-os étcsoki
pici étolaj
Elkészítés:
Alap:
A darált csokis kekszet összekevertem az olvasztott vajjal és 175 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütöttem. A tortaformát elõtte kivajaztam.
Túróréteg:
Amíg a kekszes alap kihûlt, a robotgép késes aprítójába beletettem a túrót, cukrot, citromhéjat, citromlevet és krémesre kevertem. Egy lábosban a vizet felmelegítettem és elkevertem benne a zselatint és hagytam kicsit kihûlni. Csak forrásig szabad hevíteni, mert különben a zselatin elveszíti a kocsonyásító képességét. Ezalatt habbá vertem a tejszínt.Egy tálban az egészet összekevertem és a kekszes rétegre simítottam, majd a tortát betettem a hûtõbe, kb, fél óra alatt megdermedt.
Csokiréteg:
Gõz felett pici olajjal megolvasztottam a csokit és a túrórétegre simítottam. Kis idõre visszatettem a hûtõbe a tortát, amíg a csoki megszilárdult.
Ezután az egészet megismételtem a túró és a csokiréteggel is és díszítettem a tortát.
Nagyon finom lett, könnyû elkészíteni.