Túró Pont

2014-03-02

sponsored links

Ma olyan eset állt fenn, ami rég nem: semmi nem volt a hûtõben, amibõl sütni lehetett volna. Szégyen vagy nem, 1 darab tojás nem volt, hogy legalább valami piskótát összeüssek. Egy csomag túró volt mindössze, abból kellett kiindulni. Legyen golyó, naná, hisz ha semmi nincs otthon, egy kekszgolyót akkor is össze lehet ütni. A kókuszos túrógolyóra gondoltam,de mégis valamit akartam csavarintani rajta, mígnem  a gugli valahogy elnavigált ehhez a recepthez
Gyorsan bekevertem a masszát, megkóstoltam, és hát nem volt meg a túró rudi fíling. Mindegy, azért csak begörgettem õket, megmártottam a csokiban, megvártam, hogy megkössön és voilá, ott a túró rudi fíling. A csoki megadta a végsõ lökést. Nem szeretek dobálózni az eredeti, meg teljesen olyan kifejezésekkel, de itt most megteszem,mert ez valóban túrórudi fíling. További variációk- nutellás, marcipános, gyümölcszselés-már megvannak a fejemben, azt hiszem lesz folytatás :)


Hozzávalók:
20-25 golyóhoz

25-27 dkg túró ( itt 275 gr-os egy csomag, azért írom így)
3 ek. méz
3 ek. darált háztartási keksz
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A bevonáshoz:
100 gr étcsoki
kb. 2 ek. étolaj


Elkészítés:
1. A túrót egy tálban villával áttörjük, a mézzel, darált keksszel,vaníliás cukorral, citromhéjjal alaposan elkeverjük.
2. Vizes kézzel kis golyókat formálunk belõle és egy tányérra ( dobozba ) téve félórára a fagyasztóba tesszük. Tényleg oda és tényleg annyi idõre, sokkal könnyebb lesz bevonni és a csoki is hamarabb megköt rajta.
3. A csokit vízgõz felett vagy mikróban megolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és egy bonbonmártó villa / sima villa/ kiskanál segítségével megmártjuk a fagyóból kivett golyókat.
4. Sütõpapíros tálcára tesszük õket és mehetnek vissza a hûtõbe egy rövid idõre, míg a csoki megköt rajtuk.
Szerintem hidegen a legfinomabb, érdemes a hûtõben tartani azután is, hogy a csoki megkötött, esetleg a fagyóba is visszatenni picit.



Folytats a blogon ... szofika-a-konyhaban.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s