Túró, csoki, feketeribizli, avagy a nyári szentháromság
sponsored links
Amióta megcsináltam a feketeribizli lekvárt, alig vártam, hogy végre megnyithassak legalább egy üveget és felhasználhassam valamihez. (Nem, nem, egyszerûen nem bírok várni télig...) Már félig össze is állt a fejemben, hogy milyen sütiben teljesítse be küldetését, amikor a neten bolyongva rátaláltam KajaPiaZongora oldalán egy receptre. Ez lett tehát a kiindulópont, ebbõl készült az én alábbi tortám, amely még az én kritikus szememmel nézve is tökéletes lett, még úgyis, hogy eléggé idõszûkében voltam.
Feketribizlis ricottatorta csokimázzal
Hozzávalók:
a tésztához:
140 g liszt
2 evõkanál kakaó
100 g vaj
50 g porcukor
a töltelékhez:
250 g ricotta vagy orda (én ordával készítettem)
20 g liszt
20 g ékezési keményítõ ...