Túros tésztájú csiga, fokhagymás vajkrémmel és kolbásszal töltve
sponsored links
Ezt a tészta receptet általában, gyors, túrós pogácsákhoz használom. Van, amikor a tehéntúrót felesben juhtúróval keverem és ezzel a módszerrel, sokkal intenzívebb ízt érünk el. Mivel tartalmasabb vacsora jellegû ételnek szántam, töltött csiga lett belõle.
Tészta: 50dkg túró - 50dkg liszt - 50 dkg vaj v. margarin - só - tojás a kenéshez, 2 ujjnyi sajt a tetejére
Töltelék: 1 doboz (225g) fokhagymás, zöldfûszeres vajkrém (vagy tetszés szerinti ízesítés) - 1 arasznyi kolbász (jelen esetben mangalica kolbász) A tésztához összegyúrjuk a túrót, hideg vajat, lisztet és sót. Só mennyiséget nem tudok mondani, mert kóstolással állapítom meg, hogy kell-e még bele. 15 percre tegyük hûtõbe. Jól kilisztezett munkapulton ...
Tészta: 50dkg túró - 50dkg liszt - 50 dkg vaj v. margarin - só - tojás a kenéshez, 2 ujjnyi sajt a tetejére
Töltelék: 1 doboz (225g) fokhagymás, zöldfûszeres vajkrém (vagy tetszés szerinti ízesítés) - 1 arasznyi kolbász (jelen esetben mangalica kolbász) A tésztához összegyúrjuk a túrót, hideg vajat, lisztet és sót. Só mennyiséget nem tudok mondani, mert kóstolással állapítom meg, hogy kell-e még bele. 15 percre tegyük hûtõbe. Jól kilisztezett munkapulton ...