Túros stangli
sponsored links
Húsvétkor készítettem ezeket a túros stanglikat. Az interneten itt találtam rá a receptre, amelyet nagyon szépen köszönök, valóban egy egyszerû gyors, ám de nagyon-nagyon finom süteményrõl van szó. Nem vagyunk oda nagyon a sós süteményekért, de ez nagyon ízlett mindenkinek.
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj (margarint használtam)
- 25 dkg túró
- 2 kk só
A tetejére
- 1 felvert tojás
- 20 dkg reszelt sajt napraforgómag
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgoztam és a tésztát folpackba csomagoltam. Egy éjszakát a hûtõben pihentettem. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam, a tetejét megkentem a felvert tojással, megszórtam reszelt sajttal és napraforgó maggal. Hosszabb csíkokra vágtam, sütõpapírral bélelt tepsibe helyeztem. A sütõt 180 fokra elõmelegítettem és benne szép aranybarnára sütöttem. Valóban nagyon egyszerû és nagyon finom. Ez a recept is felkerült az ismétlendõk listájára.
Húsvétkor megsütöttem az éjszaka kelesztett tésztából készült mákos szíveket, s most készítettem diósakat is, most sokkal szebbek lettek. Íme a képek