Török a kávé
sponsored links
A leblebi-sorozatot követõk a korábbi posztokban megismerkedhettek a török konyha néhány érdekességével. Miután megkapargattuk egy kicsit a felszínt, fejest ugorhatunk a mélyvízbe, vagyis az autentikus török receptek összegyûjtésébe. A török konyhától érdemes tanulni, mert egy rendkívül színes, izgalmas, a magyar ízléstõl nem feldolgozhatatlanul messze álló gasztronómiát ismerhetünk meg, és higgyék el, van élet a joghurtos löttytõl eláztatott, fonnyadt salátával megtömött és cipõtalpasra szárított (jobb esetben nem pulyka, hanem) borjúhúsos gyroson túl.
Legyen az elsõ közreadott recept a török kávé. Egyrészt mert jó, másrészt, mert az elkészítését még Isztambulban a török lakótársam mutatta meg, így aztán a tudásomat eléggé autentikusnak érzem. A következõkre lesz szükségünk:
- Finomra õrölt kávé. Méghozzá púderfinomságúra! Kizárólag ebbõl lehet jó és az eredetihez közelítõ kávét készíteni, ugyanis a zacc a kávéban marad, és nem kávédarabkákat szeretnénk rágcsálni, hanem a csésze aljára leülepedõ finom rétegen megülõ kávét akarunk szürcsölni. Akinek van otthon robotgépe vagy kávédarálója, az megpróbálkozhat az ...