Tönkölyös rúd sárgarépakrémmel
sponsored links
Ma az iskolába vittem ezt az összeállítást. Nagy örömömre egy csokor dicséretet learattam vele a kollégáimtól. Az õ kérésükre gyorsan ide is felteszem. (A sárgarépakrémhez nagyon hasonló salátát már a színes téli saláták között leírtam.)
Tönkölyös rúd
Hozzávalók: 0,5 kg teljes kiõrlésû tönkölyliszt, 0,5 kg fehérliszt (+ liszt a formázáshoz), 5 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 5 dl langyos víz, 2-2,5 kávéskanál só, 1 kiskanál cukor.
Elkészítése: A tejet kézmelegre langyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztõt, és hagyjuk felfutni. Közben a kétféle lisztet összekeverjük, átszitáljuk. A sót az edény szélhez közel, körbe szórjuk a lisztbe. Az élesztõt a liszt közepébe ...