Tönkölylepény avagy kockáztatok

2012-03-05

sponsored links


Ha hiányzott volna valakinek az elmúlt napokban imbisz, akkor üzenem, hogy a terveim szerint így március elején le is tudtam a tavaszi fáradtságot. Azért nem ígérgetek, a végén még elbukom, és nem lesz más választásuk, mint hogy jól leszidjanak. Szóval csak annyit írok, igyekszem visszaszorítani a hiányzásokat.
A péntek este a lányoké volt, én voltam a házigazda, õk meg a vendégek, ettünk, teáztunk, beszéltünk, aztán a végén elfogadtam egy igazolt hiányzást, a többiek pedig pizsamába bújtak, tehát szombat reggel volt még kávé, ébredés, tea, ébredés, aztán mindenki útnak indult, hogy piacon kezdje vagy folytassa a hétvégét. 
Fõztem tehát, mindenféle okok miatt próbáltam meglehetõsen egészséges vacsorával elõrukkolni, készült zöldségleves minimál verzióban,  rozmaringos tönkölylepény, bulgur zöldfûszerekkel, almával, mogyoróval és egy lencsesaláta dióval, szárzellerrel, zöldhagymával. Utóbbi szerepelni nem fog imbiszen, de azért egy fotót megnézhetnek róla a facebookon. A desszertrõl Dzseki gondoskodott, kölespudingot ettünk almával, körtével, rizssziruppal, és bár furcsának tûnhet, higgyék el, finom volt.
Most tehát következik a leves és a lepény, amibõl igazából az utóbbi az érdekes. Tönkölyliszttel nem próbálkoztam még, elõzetesen attól féltem, hogy a végeredmény kõkemény vagy fullasztó lesz, de gondoltam, kockáztassunk. A lepény ugyanúgy készült, mint máskor, nem változtattam az arányokon, viszont sütés elõtt még meglocsoltam olívaolajjal, és talán ennek köszönhetõen puha maradt. Én pedig megkönnyebbültem.
Itt a vége, leves fõ, lepény sül.

Zöldségleves rozmaringos tönkölylepénnyel ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/03/tonkolyle...

sponsored links

Keres?s