Tönkölykenyér sárgarépával
sponsored links
Két napja tologatom ezt a képet, mert hát ugye, nem valami nagy szám, de a kenyér annyira jó volt, hogy megérdemel egy bejegyzést.
Fele-fele arányban van benne fehér és tk. tönkölyliszt. Burgonyával akartam lazítani, hogy a drága gyermekem is megfelelõnek találja, de végül sárgarépa került bele, azon egyszerû okból, hogy épp a konyhapulton volt a húslevesbõl kimaradt fõtt zöldség.
Nincs répa íze, de szép lett a színe és másnap is egészen lágy, puha maradt a bélzete.
Szerintem nyers répából is el lehetne készíteni, akkor a reszelõ legkisebb lyukú oldalán reszelném le. A levét kinyomkodnám, de csak azért, hogy kiegészítsem vízzel a megfelelõ mennyiségre...
Hozzávalók:
- 250 g BL 80 liszt
- 250 g tk. tönkölyliszt
- 1,5 tk. só
- 2 ek. olaj
- 80 g fõtt sárgarépa villával összetörve ...