Tönkölykenyér sárgarépával

2013-01-31

sponsored links


Két napja tologatom ezt a képet, mert hát ugye, nem valami nagy szám, de a kenyér annyira jó volt, hogy megérdemel egy bejegyzést.
Fele-fele arányban van benne fehér és tk. tönkölyliszt. Burgonyával akartam lazítani, hogy a drága gyermekem is megfelelõnek találja, de végül sárgarépa került bele, azon egyszerû okból, hogy épp a konyhapulton volt a húslevesbõl kimaradt fõtt zöldség.
Nincs répa íze, de szép lett a színe és másnap is egészen lágy, puha maradt a bélzete.
Szerintem nyers répából is el lehetne készíteni, akkor a reszelõ legkisebb lyukú oldalán reszelném le. A levét kinyomkodnám, de csak azért, hogy kiegészítsem vízzel a megfelelõ mennyiségre...

Hozzávalók:
  • 250 g BL 80 liszt
  • 250 g tk. tönkölyliszt
  • 1,5 tk. só
  • 2 ek. olaj
  • 80 g fõtt sárgarépa villával összetörve ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2013/01/to...

sponsored links

Keres?s