Tönkölybúza-saláta csicseriborsóval ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
Zöldség, gabona, sajt. Szerintem szuper kombó. És ha eltekintünk attól a picike részlettõl, hogy a tönkölybúzát elõzõ este be kell áztatni, nagyon gyorsan elkészül.
Ezzel egyébként sikerült kicsit mellélõnöm. Szépen elterveztem, hogy este, bevásárlás után majd milyen szuper gyorsan megfõzöm az ebédet. Ehhez képest kipakoláskor ért a meglepetés, hogy a fõzõtasakos tönkölybúzát, bár csak húszon-néhány percig kell fõzni, elõtte több órára be kell áztatni. Hát igen, nem fõztem még soha ezelõtt tönkölybúzát. Mondjuk másmilyen búzát sem.
Vészmegoldás: reggeli fõzõcskézés. ami igen nagy szó, mert bizonyos napokon döntenem kell, hogy reggelizek vagy sminkelek, annyira nem bírok felkelni.
És igen, a sminkelést szoktam választani.
Hozzávalók:
- 1 csomag (125 g) tönkölybúza a csomagoláson található utasítás szerint megfõzve
- 1 doboz csicseriborsó, leöblítve és leszûrve
- 20-25 dkg koktélparadicsom, félbevágva
- 2 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál citromlé
- feta
- friss menta vagy petrezselyem
- 1 shalotta hagyma apróra vágva vagy 2 evõkanál apróra vágott (lila) hagyma
Egy tálban összekeverem az olajat, a citromlevet és a hagymát. Hozzáadom a még langyos tönkölybúzát. Belekeverem a csicseriborsót, az összevágott zöldfûszert és a koktélparadicsomot, belemorzsolom a fetát. Összeforgatom, megkóstolom, ha szükséges, sóval, borssal ízesítem. Tálalásig hûtõbe teszem.
2 adag lesz belõle.