Tönköly vajaskifli

2013-09-27

sponsored links


Ilyen kiflit nem ehettem volna gyermekkoromban, ugyanis emlékeim szerint a tönkölybúza az 1980-as évek végén jelent meg újra.
A napokban kérdezte Éva a Vajaskifli bejegyzésnél, hogy teljes kiõrlésû lisztbõl süthetõ-e.
Válaszoltam, de nem hagytam annyiban, tegnap megsütöttem.

Tekintettel, hogy mi is többnyire teljes kiõrlésû gabonával készült kenyeret/péksüteményeket eszünk ez így nagyon jól jött ki.
A tönkölyt választottam, mert tönköly mindig van itthon.
Igazából csak a lisztet cseréltem le és az élesztõbõl került bele picivel több, minden más maradt.
A lisztbõl 250 g a teljes kiõrlésû és 400 g a tönköly finomliszt.

Tönköly vajaskifli

Hozzávalók
250 g tej
200 g tönköly finomliszt ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2013...

sponsored links

Keres?s