Tönköly hússal töltött laboda vargányás burgonya pürével
sponsored links
Szeretem a különleges ételeket, és szívesen elbíbelõdöm velük. Általában a hûtõm és a kamrám lehetõségei lehetnek csak a fantáziám korlátjai, de általában mindig kisül valami különleges, ha azt akarok készíteni.
Ez a számomra is a szokásosnál több összetevõt kívánó étel bizonyára minimált létszámban marad az elkészítés tekintetében, de nem bánom, mert számomra megérte a fáradtságot.
A labodát a Mars téri piacon találtam, mint már másik receptemben is említettem, egy aranyos néni árulta.
Az azóta eltelt napokban árgus szemekkel figyeltem a természetet, vagyis biciklizés közben a rétet, de ennek ellenére Edit barátném fedezte fel az út mentén a rengeteg labodát. Persze nem gondolom, hogy a néni a rétrõl gyûjtötte, mert amit én vásároltam az már a növény kerti változata, de tény, hogy elsõsorban gyomnövény!
Bármilyen zöldséggel elkészíthetõ: kelkáposzta, mangold, és tökbe is töltöttem ezt a tönköly húst, a blogban meg is találni a receptet.
Hozzávalók: 4 adaghoz
8 db laboda levél, ha kisebb lenne, akkor egy töltelékhez 2 darabot használjunk 25 dkg tönköly hús / a receptje a rakott burgonyánál megtalálható/ ...