Töltött zöldségek

2014-08-12

sponsored links

töltöttzöldségekkis01.jpg

Kifejezetten nyári étel, hiszen most a leggazdagabb a zöldségválaszték a kertbõl. Szinte minden zöldségféle megtölthetõ finomabbnál finomabb összeállításokkal. Ebben közel keleti konyhák verhetetlenek. Többnyire darált hús, rizs, fûszernövények felhasználásával töltik meg a legkülönbözõbb zöldségeket. Ez a vegetáriánus töltelék is kiegészíthetõ valamilyen darált hússal, leginkább a bárány és a csirke illik hozzá. A nyári melegben viszont erre igazán nincs szükség, és egy ilyen finom étellel igazán lehet húsmentes napot tartani.

Bármilyen kis vagy közepes zöldség és levél alkalmas alapanyagként, mint padlizsán, cukkini, hagyma, paradicsom, paprika, burgonya, káposzta levél, mángold, szõlõlevél, és például az azeri konyhában még a birs levelet is szokták tölteni. Tehát a fantáziánktól függõen a sor szinte végtelen .

Különösen gyorsan megpuhul a héjával együtt ez a kerek olasz padlizsán.

4 adag töltelékhez kell:

8 evõkanál basmati rizs ...


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/08/12/tolt...

sponsored links

Keres?s