Töltött zöldségek
sponsored links
Szinte minden zöldségféle megtölthetõ finomabbnál finomabb összeállításokkal. Ebben közel keleti konyhák verhetetlenek. Többnyire darált hús, rizs, fûszernövények felhasználásával töltik meg a legkülönbözõbb zöldségeket. Az én vegetáriánus töltelékeim is kiegészíthetõek valamilyen darált hússal, leginkább a bárány és a csirke illik hozzájuk. A nyári melegben viszont erre igazán nincs szükség, és egy ilyen finom étellel igazán lehet húsmentes napot tartani.
Bármilyen kis vagy közepes zöldség és levél alkalmas alapanyagként, mint padlizsán, cukkini, hagyma, paradicsom, paprika, burgonya, káposzta levél, mángold, szõlõlevél, és például az azeri konyhában még a birs levelet is szokták tölteni. Tehát a fantáziánktól függõen a sor szinte végtelen .
Különösen gyorsan megpuhul a héjával együtt ez a kerek olasz padlizsán.
4 adag töltelékhez kell:
8 evõkanál basmati rizs
2 evõkanál vaj
2 evõkanál olíva olaj ...