Töltött zöldparadicsom
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre: 6 db. közepes méretû zöldparadicsom, 25 dkg darálthús, 1 hagyma, 1 tojás, 1 evõkanál darált zöldségkeverék, 1 evõkanál paprikakrém, 1 evõkanál liszt, 1 dl tej, olaj, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, bors, 5 dkg sajt.
Elkészítése: A zöldparadicsomokat megmossuk, tetejükre kalapot vágunk és belsejüket kivájjuk. Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, felét a húshoz keverjük, majd hozzáadunk körülbelül 2 zöldparadicsom kikapart és apróra vágott belsejét, a tojást, sózzuk, borsózzuk és összedolgozzuk. A paradicsomokat megtöltjük a húsos masszával és egy tepsibe helyezzük õket. A megmaradt hagymához keverjük a paprikakrémet, a zöldségkeveréket meg az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsózzuk és felöntjük kb. 3 dl vízzel, majd az egészet a tepsibe töltjük. Forró sütõben, kb. 20-25 percig sütjük, az utolsó 5 percben megszórjuk reszelt sajttal, majd a mártást besûrítjük a tejjel kikavart liszttel.