Töltött vaníliás szív

2014-02-10

sponsored links

Nemrég az egyik (pár)száz forintos boltban szív alakú fém sütõformákat fedeztem fel, persze, hogy nem tudtam otthagyni õket, vettem néhányat. :) Valentin-nap közeledtével fel is avattam õket, töltött vaníliás szíveket sütöttem bennük. Az ötletet egy régebbi receptkártya sorozatban láttam, továbbgondolva pedig nagyon finom lehet citromos vagy csokis töltelékkel is. Érdekessége a receptnek a burgonyaliszt, a tésztában is van kevés és a tölteléket is ez sûríti. Ízhatásában így a sütemény talán nem annyira édes, enyhén, kellemesen érzõdik rajta a burgonyaíz, de egyáltalán nem dominál. A recept megjelent a Kifõztük Magazin februári számában is, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 20 darabhoz:
a tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg burgonyaliszt
  • 4 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
a töltelékhez:
  • 1 tojássárgája
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 1 evõkanál burgonyaliszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
a tetejére:
  • porcukor


  • A tésztához gyúródeszkára szitáltam a finomlisztet, hozzáadtam a burgonyalisztet, az átszitált porcukrot és a feldarabolt vajat is, és rugalmas tésztát gyúrtam belõle.
  • Folpackba csomagolva fél órára a hûtõbe tettem.
  • Közben elkészítettem a tölteléket: a tojássárgáját lábasba tettem, hozzáadtam a porcukrot, a burgonyalisztet és apránként a tejet is, közben kézi habverõvel csomómentesre kevertem.
  • Kis lángon melegíteni kezdtem, majd miután felforrt, néhány percnyi fõzéssel besûrítettem.
  • A tûzrõl levéve elkevertem benne a vaníliás cukrot is, és hagytam teljesen kihûlni.
  • A hûtõbõl kivett tésztát 20 részre osztottam.
  • Minden kis cipót elnyújtottam akkorára, hogy a fém formával ki tudjam szúrni a tetejére kerülõ tésztalapot, a maradék tésztával pedig kibéleltem a vajjal kikent formákat.
  • Ezt követõen a kihûlt vaníliás krémet a formákba töltöttem, majd lezártam õket a kiszúrt tésztalapokkal.
  • A formákat tepsibe rakosgattam, majd elõmelegített, kb. 200 fokos sütõben 20-25 perc alatt megsütöttem õket.
  • A sütõbõl kivéve pár percig hûlni hagytam, majd a töltött szíveket a formákból tálcára borítottam, így hagytam teljesen kihûlni.
  • Kínálás elõtt porcukorral hintettem meg.


Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/02/toltott-v...

sponsored links

Keres?s