Töltött tök kapros tejszínes mártásban

2012-06-30

sponsored links


Nagyon egyszerûen elkészíthetõ igazi nyári étel, hiszen a tököt fagyasztva csak  lereszelve lehet tárolni. Ilyenkor azonban meg is lehet tölteni és máris szebben néz ki, mint a nemszeretem fõzelék. A tök ízét persze így sem lehet eltüntetni, de aki ettõl is irtózik, az ne akarjon tököt enni semmilyen formában. Pedig a rántott tök is csak nyáron élvezhetõ és az is nagyon-nagyon finom.
  • A tököt megtölthetjük félbe vágva is és így, vastagabb- vékonyabb karikára vágva is. 
  • A tölteléke is tetszés szerint variálható, nem kell semmilyen receptet pontosan betartani.
  • Lehet egyszerû fasírtra emlékeztetõ húsmassza, lehet gombás-húsos vagy hús nélküli, lehet túrós-sajtos-spenótos stb. 
  • A szósz is lehet kapros, tejszínes, paradicsomos, gombás stb.
Nekem most darált sertéshúsból, fõtt krumpli maradékból, párolt hagymából készült petrezselyemzöld, borsikafû, kakukkfû ízesítéssel.
  • 2 db közepes vastagságú tök volt, én vastag karikákra vágtam
  • 1/2 kg hús
  • kb. 15 dkg fõtt krumpli lereszelve
  • 1 fej hagyma megpárolva ...

Folytats a blogon ... daisyterme.blogspot.com/2012/06/tolto...

sponsored links

Keres?s