Töltött tök kapros tejszínes mártásban
sponsored links
Nagyon egyszerûen elkészíthetõ igazi nyári étel, hiszen a tököt fagyasztva csak lereszelve lehet tárolni. Ilyenkor azonban meg is lehet tölteni és máris szebben néz ki, mint a nemszeretem fõzelék. A tök ízét persze így sem lehet eltüntetni, de aki ettõl is irtózik, az ne akarjon tököt enni semmilyen formában. Pedig a rántott tök is csak nyáron élvezhetõ és az is nagyon-nagyon finom.
- A tököt megtölthetjük félbe vágva is és így, vastagabb- vékonyabb karikára vágva is.
- A tölteléke is tetszés szerint variálható, nem kell semmilyen receptet pontosan betartani.
- Lehet egyszerû fasírtra emlékeztetõ húsmassza, lehet gombás-húsos vagy hús nélküli, lehet túrós-sajtos-spenótos stb.
- A szósz is lehet kapros, tejszínes, paradicsomos, gombás stb.
- 2 db közepes vastagságú tök volt, én vastag karikákra vágtam
- 1/2 kg hús
- kb. 15 dkg fõtt krumpli lereszelve
- 1 fej hagyma megpárolva ...