Töltött sült paprika
sponsored links
A sült paprika magában is nagyon finom, így megtöltve pedig gyors és egészséges ebéd vagy vacsora lehet
Hozzávalók (2 személy számára): 2 nagyobb színes paprika, 10 dkg kuszkusz, 1 hagyma, 6 gomba, 10 dkg brokkoli, friss kapor, só, bors, kevés olaj, 5 dkg kéksajt.
Elkészítése: A paprikákat kettõbe vágjuk, a torzsáját eltávolítjuk. A kuszkuszhoz felforrallunk annyi vizet ami csak épp ellepi, leforázzuk, összekavarjuk, lefödve 10 percig állni hagyjuk. A brokkolit enyhén sós vízben roppanósra fõzzük, leszûrjük, villával kissé összetörjük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, megpirítjuk, beletesszük a brokkolit, a kuszkuszt, a finomra aprított kaport, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, beletöltjük a paprikákba. A megtöltött paprikákat sütõpapírral bélelt tepsibe állítjuk, elõmelegített sütõben, kb 180 fokon, fél óra alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk az elmorzsolt kéksajttal