Töltött sertésszûz fûszeres gombóccal, tejszínes zöldborsóval
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg sertésszûz
- 20 dkg zöldborsó
- 5 kisebb szikkadt zsemle (teljes kiõrlésû)
- 1 kisebb zellerszár
- 1 vöröshagyma
- 2 tojás
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl húslapalé
- 1 dl fehérbor
- 1 marék zöldfûszer (bazsalikom, oregánó, kakukkfû)
- 3 evõkanál vaj
- 8 szelet sonka (prosciutto)
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 evõkanál tejszín
- só, õrölt bors
-->
Elkészítése:
- A zsemlét darabokra tépkedjük, és egy tálban meleg tejbe, illetve alaplébe áztatjuk.
- Egy serpenyõben 1 evõkanélnyi vajat forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, illetve a zellert. Ezután a kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott zöldfûszerekkel, meg a tojással összegyúrjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
- A húst megmossuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy közben ne vágjuk ketté. Kissé kiklopfoljuk, sóval és borssal megszórjuk, majd 4 evõkanálnyi masszát helyezünk rá. Felcsavarjuk, és fogvájóval összetûzzük. 8 szeletere vágjuk, és minden szeletet sonkába tekerünk. Olajon megsütjük ? 5 perc után felöntjük borral.
- Közben egy fazékban sós vizet forralunk. A maradék masszából kis gombócokat formázunk, és megfõzzük.
- 5 perccel a fõzés befejezése elõtt hozzáadjuk a borsót is, majd mindkettõt leszûrjük. Serpenyõben, 1 evõkanálnyi vajon megpirítjuk. Tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük.
- A sült húst szaftjával meglocsoljuk, mellé kínáljuk a tejszínes borsót.