Töltött sertésszûz fûszeres gombóccal, tejszínes zöldborsóval

2018-02-03

sponsored links





Hozzávalók 4 személyre: 

  • 80 dkg sertésszûz
  • 20 dkg zöldborsó
  • 5 kisebb szikkadt zsemle (teljes kiõrlésû)
  • 1 kisebb zellerszár
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl húslapalé
  • 1 dl fehérbor
  • 1 marék zöldfûszer (bazsalikom, oregánó, kakukkfû)
  • 3 evõkanál vaj
  • 8 szelet sonka (prosciutto)
  • 2 evõkanál olívaolaj
  • 1 evõkanál tejszín
  • só, õrölt bors


-->
Elkészítése: 

  • A zsemlét darabokra tépkedjük, és egy tálban meleg tejbe, illetve alaplébe áztatjuk. 
  • Egy serpenyõben 1 evõkanélnyi vajat forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, illetve a zellert. Ezután a kinyomkodott zsemlével, az apróra vágott zöldfûszerekkel, meg a tojással összegyúrjuk. Sóval és borssal ízesítjük. 
  • A húst megmossuk, hosszában bevágjuk úgy, hogy közben ne vágjuk ketté. Kissé kiklopfoljuk, sóval és borssal megszórjuk, majd 4 evõkanálnyi masszát helyezünk rá. Felcsavarjuk, és fogvájóval összetûzzük. 8 szeletere vágjuk, és minden szeletet sonkába tekerünk. Olajon megsütjük ? 5 perc után felöntjük borral. 
  • Közben egy fazékban sós vizet forralunk. A maradék masszából kis gombócokat formázunk, és megfõzzük. 
  • 5 perccel a fõzés befejezése elõtt hozzáadjuk a borsót is, majd mindkettõt leszûrjük. Serpenyõben, 1 evõkanálnyi vajon megpirítjuk. Tejszínnel, sóval, borssal ízesítjük. 
  • A sült húst szaftjával meglocsoljuk, mellé kínáljuk a tejszínes borsót.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/02/toltot...

sponsored links

Keres?s