Töltött - rántott setésköröm
sponsored links
Szeretnétek egy igazán különleges ételt a szilveszteri asztalra varázsolni? Tudom nem mindennapi a képen látható fogás, sokan a szemöldöküket is felhúzzák most, de bízzatok bennem! Egy egyszerû sertésköröm lehet izgalmas. Fõleg ebben a formában. Arról pedig nem is beszélek, hogy újévkor sertést fogyasztani szerencsés tevékenység! Ha hatványozni szeretnétek azt a bizonyos szerencse faktort, akkor készítsetek a sertésköröm mellé egy kis almás lencsesalátát!
Elkészítési idõ: kb. 2-3 óra fõzés + 20 perc a töltelék elkészítése + 30 perc panírozás és sütés
Hozzávalók 2 személyre:
Körmök fõzése:
4 db fél sertésköröm
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 szem egész bors
1 ek. só
kb. 4 liter víz
A töltelék:
50 dkg kacsamáj
1 kis csokor petrezselyem
1 db közepes vöröshagyma
10 dkg vargánya
1 db egész tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só
õrölt fekete bors
1 ek. kacsazsír
Panírozáshoz:
3 db egész tojás
20 dkg liszt
20 dkg zsemlemorzsa
zsiradék a sütéshez
- A sertéskörmöket elsõ lépésben vágjuk félbe egy éles bárddal vagy ennek hiányában kérjük meg a hentesünket. Mossuk át alaposan a körmöket és tegyük egy nagy lábasba.
- Adjunk hozzá tisztított sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát, 4 szem egész fekete borsot, 1 ek. sót és mindezt öntsük fel körülbelül 4 liter vízzel. A lényeg, hogy a víz teljesen elfedje a körmöket.
A fõzés ideje függ a körmök vastagságától. Akkor készül el a köröm, ha egyszerûen ki tudjuk szendi belõlük a csontot.
- Szedjük ki egy szûrõlapát segítségével a fõzõvízbõl a körmöket, távolítsuk el a csontokat és hagyjuk teljesen kihûlni azokat.
- Közben készítsük el a tölteléket. 1 db közepes vöröshagymát, egy kis csokor petrezselymet és 10 dkg vargányát aprítsunk föl és 1 ek. kacsazsíron pirítsuk meg a zöldségeket kb. 5-10 perc alatt.
-A kacsamájat (lehet csirke- vagy sertésmáj is) turmixoljuk pépes állagúra, majd adjuk hozzá az elõbbi zöldségeket. Üssünk hozzá meg egy tojást és 2 ek. zsemlemorzsát is keverjünk hozzá. Ha túl folyós állagú még a töltelékünk, akkor adjunk hozzá további kanál zsemlemorzsát.
- Végül a kihûlt, kicsontozott körmök belsejébe osszuk el a tölteléket, simítsuk szépen egyenesre a tetejüket és panírozzuk be a szokásos módon a körmöket. Elõször liszt, majd felvert tojás egy csipet sóval és zsemlemorzsa.
- Forró olajban kétszer megforgatva aranybarnára sütjük a körmöket. Kínálhatjuk egészben vagy akár szeletekre vágva. Több munkával jár ez az étel, de a végeredmény megéri.
Még nem késtetek le semmirõl. A legnagyobb üzletek húspultjaiban biztosan találtok sertéskörmöt!
FOODYNY is szívesen oszt meg tõlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!