Töltött pulykamell
sponsored links
Hozzávalók 6 személyre: 80 dkg pulykamell, 35 dkg füstölt sonka, 15 dkg cheddar sajt, só, fehérbors, fokhagymapor, olaj.
Elkészítése:
1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
2. Dupla réteg fóliát olajjal lekenünk, téglalap alakban kirakjuk a húst, megszórjuk sóval, borssal meg fokhagymaporral
3. A sonkát vékony szeletekre vágjuk, a sajtot lereszeljük.
4. A hús 1/3- részére leterítjük a sonkát, középre halmozzuk a sajtot.
5. A fólia segítségével, a sonkás résztõl kezdve feltekerjük a húst, minden tekerést kézzel lenyomunk.
6. A hústekercset végül a fóliába csavarjuk, a végeknél a fóliát megcsavarjuk és aládugjuk.
7. Sütõpapírba tekerjük, kevés vizet öntünk alája és forró sütõben 35-40 percig pároljuk.
8. Kicsit hûlni hagyjuk, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Akár az ünnepi vacsora fõétele is lehetne.