Töltött pljeskavica, rakéta meg a grill
sponsored links
Nyár van, hát persze hogy kell a víz, a fröccs, a tölcsérre gombócok, a késhegyre dinnyemag, üvegbe uborka, kenyérre paradicsom, tányérba lecsó, fejre szalmakalap, talpra a semmi, reggel jegeskávé, este habos sör. Ha kihagytam valamit, szabadon kiegészíthetõ. És persze grillezni is kell, mert az elsõ próba után valahogy folyton jön az ismétlési kényszer, és engedni muszáj. Herr Paprikával eddig tudtunk várni, és miután megnéztük az agárdi Cigánymeggy fesztivált, ettünk egy kiváló csirkecombot és egy igazi meggyes-túrós rétest, megszavaztunk egy rövid pihenõt, aztán jöhetett a grill.
Egy-két hete vágytam már egy jó pljeskavica után, és mivel a horvát tenger és én a következõ hetekben nem kerülünk közelebb egymáshoz, így ideje volt saját kézbe venni a megvalósítást. És nagy mosollyal meggyõzni Herr Paprikát. Elõkerült tehát újra a Rakéta porszívó, lett parázs, megsült a paprika, aztán a fetával töltött pljeskavicák, a kis kolbászok, a fóliában sült krumpli. Ajvár, joghurt, tálba saláta, villa, kés, aztán csak a szuszogás. Barack meg gombóc vanília.
Itt a vége, grillezünk, meg porszívózunk persze.
Fetával töltött pljeskavica
30-30 dkg darált sertés- és marhahús
1 közepes vöröshagyma
10 dkg fetasajt
2 tk õrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma ...