Töltött pizza
sponsored links
Ha van egy jó pizzatészta receptünk, akkor kedvünk szerint tölthetjük meg. Csupán egy dologra kell odafigyelni calzone készítéskor: nagggyon vékonyra kell a tésztát kinyújtani.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
3 dl víz
1 tasak instant élesztõ
1 ek cukor
3 ek olaj
só
Az összes hozzávalót alaposan összegyúrjuk és letakarva 1 órán át kelesztjük. a megkelt tésztát 4 adagra osztjuk, lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Megkenjük fûszeres paradicsomszósszal, az egyik felére ráhalmozzuk amit csak szeretnénk, vagy találunk a hûtõben. A sajtról ne feledkezzünk meg :) Az üres tésztát ráhajtjuk a tészta másik, megpakolt felére és a tésztaszéleket gondosan összenyomkodjuk. A töltött pizza tetejét megkenjük tojással és 200 fokos sütõben 15 percig sütjük.