Töltött pizza batyu fõzve-sütve
sponsored links
A bajor kifli fõzési technikáját használtam ehhez a pizza batyuhoz. Nem igényel sokkal több idõt, de a fõzéssel teljesen más állagot kapunk a sütés után. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
1 adag pizza tészta:
50 dkg liszt
3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztõ
1 kk cukor
2 teáskanál só
3 evõkanál olíva olaj
továbbá:
tölteléknek sonka, szalámi, pizzakrém, tejföl, reszelt sajt
a batyuk tetejére 2 dkg olvasztott vaj
szezámmag a tetejére
a fõzéshez:
3 liter víz
1 teáskanál cukor
fél csomag szódabikarbóna
Elkészítés:
Pizzatésztát készítünk a fenti hozzávalókból. Duplájára kelesztjük, majd 16 egyenlõ részre osztjuk. Kis körökké nyújtjuk, sodorjuk, majd megpakoljuk a töltelékkel.
Én most 8 db-ot pizzakrémmel , sonkával sajttal töltöttem, a másik felét pedig tejföllel, csípõs paprikás szalámival, sajttal.
A köröket kis batyukká fogjuk össze, és jó alaposan összenyomkodjuk, hogy fövés-sülés közben ne nyíljanak szét. Sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk õket. Így kelesztjük még legalább 20 percet.
Addig felforraljuk a vizet, beletesszük a cukrot, a szódabikarbónát.
A kis batyukat négyesével 30-40 másodpercig fõzzük ebben a vízben, majd szûrõkanállal kiszedjük, és a végleges helyére a tepsire tesszük. Olvasztott vajjal lekenjük, szezámmaggal megszórjuk, és forró sütõben ropogós barnára sütjük.