Töltött pisztráng
sponsored links
...ma pedig ismét halat hozok, nem csak mert nagyon szeretjük, hanem mert jönnek
A kép 2008-ban készült! Nemrég találtam rá a gépemen. :-)
Töltött pisztráng
Hozzávalók: 2 db konyhakész 350 g körüli pisztráng, 150 g pisztrángfilé (vagy lazacpisztráng filé vagy kiváló minõségû tonhalkonzerv), 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zellerszár, 1 közepes sárgarépa, 5 db csiperkegomba, 70 g kenyérbél, 4 ek. tejszín, 1 tojásfehérje, egy csokor petrezselyemzöld, só, bors, 4 ek. extraszûz olívaolaj, vaj
Egy serpenyõben felhevítjük az olívaolajat, megpirítjuk rajta a felkockázott hagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk az apró kockára vágott zellert és sárgarépát, majd a zöldségeket roppanósra pároljuk.
A gombákat megtisztítjuk, negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük.
A kenyérbelet a tejszínben szétmorzsoljuk.
A pisztrángfilé mindkét oldalát egy kevés vajon 1-1 percig sütjük, és amikor kihûlt, a ...