Töltött patisszon
sponsored links
A veresi piacon zsenge mini patisszonokra tettem szert. Nem csak szemet gyönyörködtetõek ezek a kis zöldségek, hanem igazén finomak is. Nem kell pucolni sem és gyorsan megsülnek. Már csak egy kis töltelék kell bele és kész is a könnyû vacsora.
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 3 személyre:
3 db mini patisszon
30 dkg darált sertéshús
10 dkg edami sajt
1 tk. friss kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom felaprítva
só
olívaolaj
A patisszonok tetejét egy éles késsel levágjuk, de nem dobjuk el. A zöldségek belsejében lévõ magokat egy kanállal kikaparjuk.
A darált sertéshúst sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított aprított fokhagymát, a felaprított kakukkfüvet, a felkockázott paradicsomot és a reszelt sajtot. Ezeket alaposan összekeverjük és három részre osztva a patisszonokba töltjük.
Egy enyhén olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk a töltött zöldségeket és a levágott tetejeiket melléjük tesszük. Ez csak a tálaláshoz szükséges.
Kb. 45 perc alatt 180 °C-on készre sütjük a töltött finomságokat (függ a zöldség méretétõl is, így lehet kevesebb vagy több is). Tálaláskor tegyük rá a kis kalapokat a sült hús tetejére és melegen fogyasszuk.
Elkészítési idõ: 60 perc
Hozzávalók 3 személyre:
3 db mini patisszon
30 dkg darált sertéshús
10 dkg edami sajt
1 tk. friss kakukkfû
2 gerezd fokhagyma
10 dkg paradicsom felaprítva
só
olívaolaj
A patisszonok tetejét egy éles késsel levágjuk, de nem dobjuk el. A zöldségek belsejében lévõ magokat egy kanállal kikaparjuk.
A darált sertéshúst sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított aprított fokhagymát, a felaprított kakukkfüvet, a felkockázott paradicsomot és a reszelt sajtot. Ezeket alaposan összekeverjük és három részre osztva a patisszonokba töltjük.
Egy enyhén olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk a töltött zöldségeket és a levágott tetejeiket melléjük tesszük. Ez csak a tálaláshoz szükséges.
Kb. 45 perc alatt 180 °C-on készre sütjük a töltött finomságokat (függ a zöldség méretétõl is, így lehet kevesebb vagy több is). Tálaláskor tegyük rá a kis kalapokat a sült hús tetejére és melegen fogyasszuk.