Töltött paradicsom
sponsored links
A magyar gasztronómiai hagyományokban mélyen meggyökereztek a töltött ételek, közülük a legismertebb a töltött káposzta és a töltött paprika. Ezeket az ételeket úgy készítjük el, hogy a a töltés után megfõzzük vagy megsütjük a zöldséget. Fõzés és sütés nélkül is tölthetünk zöldségeket, vagy akár gyümölcsöket is, így azok hidegtálak, piknikkosarak izgalmas darabjai lesznek.
Töltött paradicsom
Hozzávalók 4 személyre: 8 db. Kisebb paradicsom, 15 dkg csirkemell, 15 dkg vegyes fagyasztott zöldség, 10 dkg túró, só, 1 teáskanál szárított bazsalikom, oreganó, csombor keverék.
A díszítéshez petrezselyemzöld
Elkészítése:
1. A paradicsomokat megmossuk, megtörölgetjük.
3. A csirkemellet kockára vágjuk és forró olajban fehéredésig sütjük.
4. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget és gyakran kavargatva puhára pároljuk.
5. Sózzuk, megszórjuk a szárított zöldfûszerekkel és hozzáadjuk a kikapart paradicsomok belsejét. Kicsit még pároljuk, majd levesszük a tûzrõl és hagyjuk hûlni.
6. Késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a túrót, jól összedaráljuk, majd a masszát a paradicsomokba töltjük. Tálra rendezzük, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.