Töltött paprikaleves- gombával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 8 tölteni való paprika, 50 dkg csiperke gomba, 8 dkg rizs, 2 hagyma, 5 dl házi paradicsomlé, 1 kis zeller, zellerzöld, 1 evõkanál darált paprika, 1 tojás, 1 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, fûszerpaprika, só, bors, tejföl a tálaláshoz.
Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben 8 percig fõzzük, majd leszûrjük. 1 apróra vágott hagymát a zsír felén megdinsztelünk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, a darált paprikát, sózzuk, borsózzuk, majd zsírjára sütjük. Kicsit hûlni hagyjuk, majd belekeverjük a rizst meg a tojást és összedolgozzuk. A paprikákat kicsumázzuk, megmossuk és megtöltjük a gombás töltelékkel. A megmaradt hagymát apróra vágjuk és a megmaradt zsíron üvegesre dinszteljük. Megszórjuk kevés fûszerpaprikával, a liszttel, felöntjük a paradicsomlével és csomómentesre kavarjuk. Beletesszük a lereszelt zellert, és a megtöltött paprikákat, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje õket, sózzuk és rászórjuk az apróra vágott zellerzöldet. Közepes lángon 20 percig fõzzük. Tejföllel tálaljuk.