Töltött paprika átfûszerezve
sponsored links
Akárkinek mondtam a múlt héten, hogy töltött paprikát fõzök, egyetlen kivétellel mindenki pofákat vágott. Engem is azért villanyozott fel a gondolat, mert tudtam, hogy nem a hagyományos módon fogom elkészíteni, mert az az igazság, hogy az eredetirõl arról magam is keveset beszéltem volna. Pedig igazi nyári étel, most minden adott hozzá, hogy jó legyen. Azt hiszem az ízetlen sertéshús gombóc az, ami miatt nem elég vonzó számomra, ezért ezen változtattam leginkább. (Én a paparikát szeretem, amikor puhára fõ, de aki nem, az nyugodtan szedje le és tegye félre.)
Töltött paprika
Az átfûszerezésnél egy arab étel ízeit igyekeztem elõcsalogatni (meglepõ?), amit a megfelelõ tök hiján évek óta csak álmomban készítek el, A Kousa Mahshi szíriai életünk egyik meghatározó étele volt, anyukám imádta és amint megtanulta készíteni, gyakran került az asztalra. Akkor nem örültem ennek nagyon, de mostanában gyakran elfog a nosztalgia. Apró sárga töltött tök/cukkini mentás paradicsomszószban. Sajnos kell hozzá a kousa, vagyis az a fajta tök, mert csodálatosan vajpuhára fõ és jellegzetes az íze, mérete... ah, gyerekkor! Cukkinibõl nem ugyanaz, és ha már ugyanazt nem tudom reprodukálni, akkor teszek inkább egy merészebb lépést a kísérletezés irányába. A fûszerezéstõl eltekintve a hagyományos töltött paprikához nagyon hasonlóan kell elkészíteni.
Recept (6-8 fõre)
6 nagyobb tv paprika ...