Töltött paprika burgonyaágyon sütve
sponsored links
Egyik kedvenc egytálételünk. Vendégvárónak is kiváló!
Fotó: Máthé Zoltán |
Töltött paprika burgonyaágyon sütve
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- ? kg darált sertéshús
- 3 db piros kaliforniai paprika
- olaj
- ? fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomlé
- 1 kk fûszerpaprika
- só, bors
- 15 dkg csemegekukorica
- 3 dl tej
- 1 csipet õrölt szerecsendió
- 2 ek liszt
- 5 dkg vaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, kissé megpirítjuk benne a darált húst, majd felöntjük a paradicsomlével, fûszerezzük és hagyjuk párolódni, rést hagyva a fedõ alatt, míg a leve elfõ. Ezalatt a vajat megolvasztjuk egy kis fazékban, beletesszük a lisztet, kavargatva keveset pirítjuk, folyamatos kevergetés mellett hozzácsorgatjuk a tejet, sózzuk, fûszerezzük a szerecsendióval, végül beletesszük a reszelt sajtot, alacsony lángon megolvasztjuk. A darált húsos raguba teszünk ebbõl két evõkanálnyit és a kukoricával együtt összekeverjük. Egy tepsi alját kirakjuk a meghámozott, felkarikázott burgonyával, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, kb ? dl vizet öntünk alá. A paprikákat hosszában kettévágjuk, a magházukat eltávolítjuk, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. A borgonyaágyra sorakoztatjuk õket, majd a tetejüket meglocsoljuk a maradék sajtos mártással. Ha maradna a sajtos mártásból, bátran kanalazzunk a burgonyára is. Alufóliával letakarjuk és 180 fokos sütõben kb. 35 percet pároljuk. Ekkor levesszük az alufóliát és a sajt pirulásáig hagyjuk még sülni.