Töltött paprika - Blogkóstoló 17. fordulóra
sponsored links
Úgy emlékszem, hogy mostanában lemaradtam a blogkóstolásról, mert mindig késõn veszem észre, pedig szinte minden este felröppenek egy kicsit a netre szétnézni, hogy ki milyen finomat fõzött.
Ezennel Márti: Hogy megtudjuk nézni blogjáról fõzhettem. Korábban nem jártam még nála, pedig sok olyan étellel találkoztam, amit mi is szívesen eszünk, így a töltött paprika is. Az idén még nem készült és amikor ezt megláttam, kihagyhatatlannak találtam. Nagyon szeretjük a paradicsomos húsgombócot és amikor már a zöldségesnél nem fóliás paprikát lehet kapni, akkor gyakrabban készítek lecsót is. Bár én is hasonlóan készítem mégis azért, ha van egy jó receptünk az sosem gond. Legutóbb, ami tavaly volt árpagyöngyöt használtam rizs helyett, de most maradtam Márti verziójánál.
Köszönöm szépen Márti az ötletet, nagyon jó kis ebédünk volt. Örültem, hogy megismerhettem a blogodat.
Töltött paprika
Hozzávalók ( 8-9 db paprikához):
8-9 db fehér paprika
70 dkg darált sertéshús
7 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
fûszerpaprika
majoránna
1 liter házi paradicsomlé
3 ek. olívaolaj
3 csapott evõkanál tönkölyliszt
1 csomó zeller zöldje
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra és adjuk a húshoz. Törjük hozzá a fokhagymát, majd fûszerezzük ízlés szerint. Keverjük jól össze, majd tegyünk ugyanígy a rizs hozzáadásával.
A paprikákat csumázzuk ki és töltsük meg mindegyiket. Helyezzük egy nagyobb lábasba, a lényeg, hogy ne legyenek egymás tetején, inkább egymás mellett.
Öntsük rá a paradicsomlét, tegyük hozzá a zeller zöldjét és fedõ alatt fõzzük addig, amíg a rizs meg nem fõ.
Amikor már úgy látjuk, hogy kész van, készítsük el a rántást.
Az olívaolajat hevítsük fel, kanalazzuk bele a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit, majd a kész töltött paprikán lévõ paradicsom levérõl vegyünk le kb. 2 dl-t és adjuk a rántáshoz. Keverjük simára, majd öntsük vissza a töltött paprikához. Óvatosan forgassuk meg a fakanalat, forraljuk fel ismét és már kész is.
Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.
Ezennel Márti: Hogy megtudjuk nézni blogjáról fõzhettem. Korábban nem jártam még nála, pedig sok olyan étellel találkoztam, amit mi is szívesen eszünk, így a töltött paprika is. Az idén még nem készült és amikor ezt megláttam, kihagyhatatlannak találtam. Nagyon szeretjük a paradicsomos húsgombócot és amikor már a zöldségesnél nem fóliás paprikát lehet kapni, akkor gyakrabban készítek lecsót is. Bár én is hasonlóan készítem mégis azért, ha van egy jó receptünk az sosem gond. Legutóbb, ami tavaly volt árpagyöngyöt használtam rizs helyett, de most maradtam Márti verziójánál.
Köszönöm szépen Márti az ötletet, nagyon jó kis ebédünk volt. Örültem, hogy megismerhettem a blogodat.
Töltött paprika
Hozzávalók ( 8-9 db paprikához):
8-9 db fehér paprika
70 dkg darált sertéshús
7 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só, bors
fûszerpaprika
majoránna
1 liter házi paradicsomlé
3 ek. olívaolaj
3 csapott evõkanál tönkölyliszt
1 csomó zeller zöldje
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra és adjuk a húshoz. Törjük hozzá a fokhagymát, majd fûszerezzük ízlés szerint. Keverjük jól össze, majd tegyünk ugyanígy a rizs hozzáadásával.
A paprikákat csumázzuk ki és töltsük meg mindegyiket. Helyezzük egy nagyobb lábasba, a lényeg, hogy ne legyenek egymás tetején, inkább egymás mellett.
Öntsük rá a paradicsomlét, tegyük hozzá a zeller zöldjét és fedõ alatt fõzzük addig, amíg a rizs meg nem fõ.
Amikor már úgy látjuk, hogy kész van, készítsük el a rántást.
Az olívaolajat hevítsük fel, kanalazzuk bele a lisztet és pirítsuk meg egy kicsit, majd a kész töltött paprikán lévõ paradicsom levérõl vegyünk le kb. 2 dl-t és adjuk a rántáshoz. Keverjük simára, majd öntsük vissza a töltött paprikához. Óvatosan forgassuk meg a fakanalat, forraljuk fel ismét és már kész is.
Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.