Töltött padlizsán törökösen
sponsored links
Nem, nem merem azt írni, hogy ájult imám . De az azért tagadhatatlan, hogy ez a kamra takarítási projekt ebbõl az ikonikus török ételbõl táplálkozott. Létezik ennek húsos változata, hihetetlenül bonyolult módon is el lehet készíteni, de én ezt most csak így. És eszméletlen jó lett! Tényleg! És nem, senki ne hagyja ki belõle a fahéjat, ha valaki szeretné ezt kipróbálni! Ritkán fordul azért elõ velem, hogy ennyire oda vagyok valamiért, de ami jó, az jó!
Kertem utolsó néhány padlizsánjait használtam fel, 4 darabot. Kicsik voltak, nem tudtak megnõni rendesen, szóval normál méretû
padlizsánból elég lesz 2 is ehhez a mennyiséghez. Megmostam, kettévágtam õket, a vágott felüket késsel bekockáztam, megkentem
olíva olajjal, majd megszórtam a Görögországból hozott
muszaka fûszerkeverékkel (fahéj, szerecsendió, boróka bogyó, oregánó, bors). Forró sütõbe dugtam õket és kb fél óráig sütöttem. Közben elkészítettem a zöldséges ragut.
1 óriási hagymát (25 dkg) durvára vágtam és ...