Töltött padlizsán
sponsored links
Bizonyára mindenkinek megvan a kedvenc, jól bevált töltött padlizsán receptje. Nekem is. Most mégis gondoltam egy merészet és kicsit felturbóztam. A Besamel mártásba került kevés citromlé, ami szerintem remekül passzol a padlizsánhoz, valamint volt itthon szeletelt mandula, amivel megszórtam a megtöltött padlizsánok tetejét (a reszelt sajttal együtt). Nem tudtam, hogy a mandula mennyire fog illeni az egészhez, ezért csak keveset használtam, legközelebb azonban nem leszek ilyen óvatos, hiszen jól passzolt hozzá.
A fényképet sikerült teljesen véletlenül kitörölnöm a géprõl, pedig most ráadásul jól is sikerült lefotózni az ételt, úgyhogy bocsi...:( Így kénytelen vagyok a fantáziátokra bízni a végeredményt. De megígérem, hogy ha legközelebb megint elkészítem a töltött padlizsánt, újra lefotózom és felteszem a képet is.
A fényképet sikerült teljesen véletlenül kitörölnöm a géprõl, pedig most ráadásul jól is sikerült lefotózni az ételt, úgyhogy bocsi...:( Így kénytelen vagyok a fantáziátokra bízni a végeredményt. De megígérem, hogy ha legközelebb megint elkészítem a töltött padlizsánt, újra lefotózom és felteszem a képet is.
Hozzávalók 2 fõre (a gyerkõcök elutaztak anyukámékkal a horgász telekre, így most csak kettõnknek készítettem el...):
1 szép nagy padlizsán 272 Ft
só
30 dkg darált sertés hús 298 Ft
2 fej hagyma (a tegnapi töltött hagyma kikapart belsejét használtam fel)
2 nagyobb gerezd fokhagyma
3 szép nagy paradicsom 115 Ft ...