Töltött mángold ? régi recept újdonsággal!
sponsored links
Az én verzióm 2017.07.01-jén
A mángold levelek elõkészítése, a darált hús fûszerezése azonos Bubuéval. A különbség két dologban van:
- A töltelékbe egész tojást tettem és útifûmaghéjat.
- A vízzel felhígított tejszínnel (LCHF) – vízzel felhígított kókusztejjel is lehet -öntöttem fel a megtöltött mángold leveleket. A lébe tettem hagymát, fokhagymát, fahéjat, gyömbért. Ebben a lében fõztem meg a töltelékeket.
Bubu verziója:
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- Mángold levelek – 10 db töltésre, 1 db a húsba õrlésre
- 1 fej vörös hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás sárgája + 1 evõkanál víz
- Só, bors, piros paprika
- 5-6 db friss paradicsom (méretfüggõ is), vagy püré
- Néhány szál zeller
Elkészítés:
- Ezen étel elkészítésénél a húst otthon daráld le együtt pár levél mángolddal, hagymával és jó sok fokhagymával
- Ebbe tedd bele a tojások sárgáját a fûszereket és kevés vizet önts hozzá
- Töltött káposztaszerûen töltsd meg a többi levelet, úgy hogy a levél alsó, vastag szárait egy kicsit vékonyítsd el; majd formára vágva göngyöld fel
- Egész paradicsomokat turmixolj zeller-levelekkel és fokhagymával, kicsit sózd meg, és ebbe rakd a töltött leveleket (lepje el a lé), majd légkeveréses sütõbe tolva 180 fokon kb 1 órát párold/süsd (Hagyományos régi sütõben is nagy fokozaton megsüthetõ!)
Ezek a képek a receptküldõé.