Töltött mángold ? régi recept újdonsággal!

2017-07-01

sponsored links

Az én verzióm 2017.07.01-jén

A mángold levelek elõkészítése, a darált hús fûszerezése azonos Bubuéval. A különbség két dologban van:

  1. A töltelékbe egész tojást tettem és útifûmaghéjat.
  2. A vízzel felhígított tejszínnel (LCHF) – vízzel felhígított kókusztejjel is lehet -öntöttem fel a megtöltött mángold leveleket. A lébe tettem hagymát, fokhagymát, fahéjat, gyömbért. Ebben a lében fõztem meg a töltelékeket.

Bubu verziója:

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált hús
  • Mángold levelek – 10 db töltésre, 1 db a húsba õrlésre
  • 1 fej vörös hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás sárgája + 1 evõkanál víz
  • Só, bors, piros paprika
  • 5-6 db friss paradicsom (méretfüggõ is), vagy püré
  • Néhány szál zeller

Elkészítés:

  • Ezen étel elkészítésénél a húst otthon daráld le együtt pár levél mángolddal, hagymával és jó sok fokhagymával
  • Ebbe tedd bele a tojások sárgáját a fûszereket és kevés vizet önts hozzá
  • Töltött káposztaszerûen töltsd meg a többi levelet, úgy hogy a levél alsó, vastag szárait egy kicsit vékonyítsd el; majd  formára vágva göngyöld fel
  • Egész paradicsomokat turmixolj zeller-levelekkel és fokhagymával, kicsit sózd meg, és ebbe rakd a töltött leveleket (lepje el a lé),  majd légkeveréses sütõbe tolva 180 fokon kb 1 órát párold/süsd (Hagyományos régi sütõben is nagy fokozaton megsüthetõ!)

töltöttmángold2töltöttmángold1

töltöttmángold3

Ezek a képek a receptküldõé.


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=13544

sponsored links

Keres?s