Töltött libanyak
sponsored links
Hozzávalók: 1 liba nyakbõre, 20 dkg libahús, 10 dkg süt libamáj, 1 zsömle, 1 fõtt tojás, 1 nyers tojás, 1 hagyma, 2 evõkanál libazsír, só, bors, petrezselyem levél;
a sütéshez: 5 dl libaleves vagy erõleves;
a salátához: rukkola, koktélparadicsom, hagyma, olívaolaj, só
Elkészítése: a libahúst ledaráljuk és a libamájat kockára vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és a libazsíron megpároljuk. A zsömlét beáztatjuk majd kinyomkodjuk. A ledarált húst összevegyítjük a libamájjal, a zsömlével, a kockára vágott tojással, a hagymával, az apróra vágott petrezselyemlevéllel és a nyers tojássárgájával. Sóval és borssal fûszerezzük, majd lazán beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét is. A konyhakész libanyakbõrt ...