Töltött libanyak

2017-04-09

sponsored links


Hozzávalók: 1 db megtisztított libanyakbõr, 30 dkg darált liba- vagy kacsamell, 2 db fõtt burgonya - ez nálam a töltött nyakhoz készült hagymás, tört burgonyából került bele, 2 evõkanállal-, 4 db aszalt szilva, 4 db aszalt sárgabarack, 1 tojás, himalája só, õrölt fehér bors, egy csipet fahéj, 1 evõkanál szõlõmagolaj

Elkészítése: a darált mellhúst összekeverjük a két evõkanál hagymás burgonyával, a felaprított sárgabarackkal és aszalt szilvával, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a leheletnyi fahéjjal és összedolgozzuk.
A nyakbõr egyik végét bekötjük, vagy bevarrjuk, és beletöltjük a fûszeres masszát, majd a másik végét is elkötjük.
Picit sózzuk kívülrõl is, majd kiolajozott tepsibe tesszük (nálam amúgyis kacsacomb sült, így csak mellé tettem a töltött nyakat), 200 fokra elõmelegített sütõben sacc. 25 percig sütjük.
Nálunk kétféle köret volt mellé: hagymás törtburgonya és paradicsomos káposzta.




Jó étvágyat ))) !

Folytats a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2017/04/tolt...

sponsored links

Keres?s