Töltött lepénykenyér

2017-03-15

sponsored links





Ha valami meg van töltve, az mindig finom! Én sem értem, hogy miért ízlik jobban, ha belül van a ?lényeg? és nem mellette. De ugye, hogy te is jobban szereted pl. a hot-dogot, mint a virslit egy kiflivel, vagy szilvásgombócot a nudli és pár szem fahéjas szilva helyett? Akkor ezt is kedvelni fogod, kipakolhatod a maradékot a hûtõbõl, rögtön bele a vékony kelt tésztás lepényekbe!



Hozzávalók:

50 dkg liszt

2 dkg friss élesztõ

3 ek olaj

3 dl víz

1,5 kk só

tölteléknek: paradicsomszósz, tejföl, sajt, gomba, sonka, kukorica, stb



Elkészítés:

A hozzávalókat összegyújuk, letakarjuk és hagyjuk megkelni.

Majd 8 egyenlõ részre osztjuk és serpenyõ méretûre nyújtjuk, a lehetõ legvékonyabbra.

Egy tésztáta vékonyan rápakoljuk a tölteléket, egy másikkal lefedjük, az oldalánál alaposan összenyomkodjuk, különben szétnyílhatnak sütés közben.

Száraz, forró serpenyõbe tesszük és pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük.





Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl! ?









Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/10/toltott-lepenykenyer.html

Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2017/03/15/tolt...

sponsored links

Keres?s