Töltött lepénykenyér
sponsored links
Ha valami meg van töltve, az mindig finom! Én sem értem, hogy miért ízlik jobban, ha belül van a ?lényeg? és nem mellette. De ugye, hogy te is jobban szereted pl. a hot-dogot, mint a virslit egy kiflivel, vagy szilvásgombócot a nudli és pár szem fahéjas szilva helyett? Akkor ezt is kedvelni fogod, kipakolhatod a maradékot a hûtõbõl, rögtön bele a vékony kelt tésztás lepényekbe!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dkg friss élesztõ
3 ek olaj
3 dl víz
1,5 kk só
tölteléknek: paradicsomszósz, tejföl, sajt, gomba, sonka, kukorica, stb
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyújuk, letakarjuk és hagyjuk megkelni.
Majd 8 egyenlõ részre osztjuk és serpenyõ méretûre nyújtjuk, a lehetõ legvékonyabbra.
Egy tésztáta vékonyan rápakoljuk a tölteléket, egy másikkal lefedjük, az oldalánál alaposan összenyomkodjuk, különben szétnyílhatnak sütés közben.
Száraz, forró serpenyõbe tesszük és pár perc alatt mindkét oldalát átsütjük.
Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmirõl!
Forrás: http://napfenyesfuszer.blogspot.hu/2012/10/toltott-lepenykenyer.html