Töltött káposzta

2011-10-02

sponsored links



Töltött káposzta akkor lesz tökéletes, ha nem sajnáljuk ki belõle a finom alapanyagokat és hagyjuk összeérni az ízeket.

A lényeg, hogy legyen benne finom füstölt kolozsvári szalonna, egy kis kolbász, és ne spóroljuk ki belõle a káposztához nagyszerûen illõ fûszereket, mint a babérlevél, szerecsendió , kömény vagy esetleg kapor.  Mindig teszek bele egy kis sûrített paradicsomot is, ahogy anyukámtól tanultam. Ez már sokszor tesztelt és mások által dicsõített recept.

Ha diétás változatot szeretnénk készíteni, akkor hagyjuk ki belõle a töltelékbõl szalonnát, darált sertéshús helyett darált pulykát tegyünk bele, füstölt kolbász helyett inkább füstölthús kockával és virslivel készítsük.
Nem is annyira hizlaló, mint amennyire képzelnénk, hiszen a káposztás hús önmagában diétás étel, ha nem teszünk bele zsíros húsokat és nem eszünk hozzá kenyeret.
De most inkább a dús ízletes recept változatát írom le.

 Hozzávalók ...


Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/10/02/toltott...

sponsored links

Keres?s