Töltött káposzta
sponsored links
Biztos rengetegen vannak, akik még soha nem fõztek töltött káposztát, hanem hazamentek az anyukájukhoz, jól bekáposztáztak, vittek azután kisdobozban, nagydobozban vissza-haza, kollégiumba, albérletbe, kislakásba, mélyhûtõbe, hogy csak elõ kelljen venni, ha ehetnéjük van. Sokáig mi is így csináltuk, de azután eljött az ideje annak is, hogy legyen "saját" töltött káposztánk. Ami egyrészt olyan, mint otthon, de mégse, mert mi jobban bírjuk a kevésbé diétásat, zsíros tejfölöset, csípõset, füstöltet. Emellett az én mániám a cuki kis töltelék, amit egy barátunk nagymamájától lestem el, aki a világ legjobb szabolcsi töltöttkáposztáját fõzte.
Sokan írják, hogy a blogot tulajdonképpen csak saját maguk szórakoztatására, meg azért írják, hogy meglegyenek a receptjeik egy helyen a neten. Hát, én nem ezért írom, és soha nem is ezért írtam - akkor nem lenne nyilvános, sõt akkor elég lenne a Zinternet helyett egy kockás füzet. De ez a recept kivétel, mivel pár éve fõztem elõször, és azóta is minden évben emlékezetbõl próbálom összeszedni, hogy is készült tavaly - fõleg a mennyiségekkel van gondom, és folyton telefonálnom kell az anyukámnak, a helyes hús-rizs-paprika arány sürgõs meghatározása miatt, a kolozsvári jelleget pedig egy ezeréves kitépett ...