töltött káposzta - avagy anyukám fõztje
sponsored links
Nem panaszkodom tovább a munkára... Miért is tenném, amikor anyukám személyében ilyen nagyszerû segítségem van. Míg én az idodában, a fiúk pedig az udvaron dolgoztak, addig õ látott el minket ebéddel. Például ezzel a töltött káposztával, amibõl szerintem persze az övé a legjobb :) Bár halvány emlékképeim vannak még a nagymamáméról is, hogy az IGAZI talán mégis az övé volt, de ez már visszahozhatatlan... Töltött káposztából persze sokféle létezik, minimum a szabolcsi édes káposztába töltött, paradicsomban fõzött, valamint a hajdúsági savanyúkáposztás, füstölt húsos és persze e kettõ további variációi. Származásom okán mi persze az elõbbin nõttünk fel, de férjem révén az utóbbit is megkedveltem anyósom jóvoltából. De ez itt most a mienk, a szabolcsi.
A fej új káposztát amely kb. 70 dkg, torzsáját körbevágom, kiemelem. Egy fazékban vizet forralok, ebbe...