Töltött kelkáposzta
sponsored links
Töltött káposzta imádók vagyunk.....most kelleveleket töltöttem,kissé más lett,de nagyon-nagyon finomra sikeredett.Rizs helyett pedig bulgur került a töltelékbe.
Hozzávalók:
Jó étvágyat kívánok...MARI
Hozzávalók:
- 1 db közepes kelkáposzta
- 50 dg darált vegyes,sertés-marha hús
- 10 dg-nyi bulgur
- 1 tojás
- 1 hagyma kockázva
- só,bors,pici házi vegeta,chilidara,kanálnyi paradicsompüré
- reszelt sajt
- 15 dg fõtt,füstölt tarja,kockázva
A kelkáposztát forró vízbe tettem,így könnyedén lejöttek a levelek,vastag erezetet kivágtam.
A hagymát megpirítottam a hússal,amikor kihûlt hozzáadtam a fõtt bulgurt,tojást,fûszereket egy kis reszelt sajtot....összedolgoztam.A kelleveleket megtöltöttem....egymás mellé helyeztem egy laposabb edénybe....mellé a tarját...kevés vizet és paradicsompürét öntöttem alá---kevés vegetával,chilivel ízesítettem. Kb.félórát pároltam,majd a tetejére tejfölt és reszelt sajtot tettem,sütõben megpirítottam....Nagyon finom ételkülönlegesség lett a végeredmény.
Az biztos sokszor fogom elkészíteni.
Jó étvágyat kívánok...MARI