Töltött karalábé és mángold tejfölös szószban

2017-04-25

sponsored links

Töltött karalábé és mángold tejfölös szószban


Kedvelem a töltött ételeket. A zsenge, új karalábé és a mángold kiválóan alkalmasok a töltésre.

Hozzávalók:

  • 2 db nagy zsenge, zöld karalábé levelestül
  • 2 db nagy mángold levél
  • 25 dkg sertés darált hús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tasak elõfõzött rizs
  • 1 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj
  • õrölt fekete bors
  • kakukkfû
  • 10 szál petrezselyem
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt

  • Elkészítés:

    A mángold szárát levágom. A karalábék leveleit és a sapkáját levágom, a belsejét kivájom, a szárakat, s a leveleket szeletelem. A petrezselymet aprítom.

    Serpenyõben kevés olíva olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverõ tálba, beleütöm a tojást, hozzáadom a rizst, a petrezselymet, fûszerezem, összekeverem.

    A karalábét és a mángold leveleket megtöltöm a töltelékkel.

    A karalábékat és a mángold tõtikéket beleteszem egy lábasba, mellérakom a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket, öntök rá vizet, sózom, borsozom, morzsolok bele marhahúsleves kockát, s kb. 30 percig fõzöm. Ekkor beleteszem a karalábé forgácsokat és a darabolt, aprított leveleket.

    Amikor a karalábé már csaknem puha, kiveszem a karalábét és a tõtikéket. A tejfölbe belekeverem a lisztet, behabarom vele a szószt. Visszateszem a töltött zöldségeket, felrottyantom, s még 5 percig fõzöm.

    Tálaláskor a tányér közepére helyezek egy karalábét, s egy tõtikét, szedek mellé a lébõl és a sûrûjébõl.








    Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/04/tolt...

    sponsored links

    Keres?s