Töltött karalábé leves
sponsored links
Olyan ügyes kis karalábék termettek a szüleimnél a kertben, hogy adta magát az ötlet, fõzzünk töltött karalábé levest, mert olyan jól fognak benne mutatni a karalábék, és persze finom is. Se én, sem anyum, egyikünk se fõzött eddig ilyen levest, így hát közösen álltunk neki, s úgy készítettük, ahogy mi gondoltuk, a végeredmény mindenkinek ízlett a családból.
Hozzávalók (6 személyre): 10 kisebb karalábé, a karalábék kisebb, friss levelei, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, só, bors, kevés olaj, 2 - 3 evõkanál ecet, kis csokor petrezselyemyöld. A töltelékhez: 25 dkg darált disznóhús, 15 dkg rizs, 1 tojás, só, bors. A rántáshoz: 2 evõkanál liszt, 1 dl tej, kevés olaj, pirospaprika.
Elkészítése: A leveszöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk, s kevés olajon megdinszteljük. Közben kb. 3 liter vizet ...