Töltött karalábé

2012-05-11

sponsored links


Már régóta szerettem volna kipróbálni a töltött karalábét, aztán mindig valami egyszerûbb változat készült helyette, leginkább rakott karalábé. Tegnap aztán elhatároztam, hogy nincs tovább halogatás. És milyen jól tettem. A recept, amit Gabojsza oldalán találtam, új távlatokat nyitott a karalábé elkészítésében, és csak átkozom magam, hogy miért nem próbáltam ki hamarabb. Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki, mert õrülten finom. Csak néhány apróságot változtattam a receptben, pl. én tettem a töltelékbe 1 nyers tojást, hogy jobban összefogja, csombort nem tettem bele, viszont habarás után a mártást is megbolondítottam még kapros tejföllel. 
Hozzávalók: 6 közepes karalábé leveleivel együtt, 
a töltelékbe: 1-2 evõkanál olaj, 1 közepes hagyma, 3 pici gerezd fokhagyma, 1 fõzõtasak (12,5 dkg) paraboiled rizs, 1/2 kg sertés darált hús, 1,1/4 fehér kanál ételízesítõ (vagy só ízlés szerint), 1-1,5 kávéskanál ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/05/toltott-k...

sponsored links

Keres?s