Töltött karalábé
sponsored links
Hozzávalók:
8 db kisebb zsenge karalábé, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál olaj, 40 dkg darált sertéshús,8 rizs, 1 tojás, 5 dl húsleves,1 kanál liszt, 1 kanál zsír, pirospaprika, tejföl, kevés paradicsomlé.
Elkészítése:
A karalábékat meghámozzuk, szár felõli részüket egyenesre levágjuk, ez lesz a talpuk. A fokhagymát és hagymát meghámozzuk, a hagymát apóra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, leveleit lecsipkedjük, néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit finomra vágjuk. A hagymát az olajban megfonnyasztjuk, kissé hûlni hagyjuk. Közben a karalábékat, ügyelve, hogy ki ne lyukasszuk, a gyökér felõli részen karalábévájóval kivájjuk. A darált húshoz adjuk a hagymát, a tojást, 2 evõkanál ...